Seftalili Tatli-Aci Fasulye - Amerikan Mutfağı
Malzemeler:
- 4 dilim jambon (short cut bacon, pastırma da kullanabilirsiniz)
- 1 buyuk sogan
- 4 dis sarimsak
- 2 kutu kuru fasulye konservesi (2x400gr, cannellini beans)
- 2 kutu barbunya konservesi (2x400gr, pinto benas ya da borlotti beans)
- 2 su bardagi dilimlenmis şeftali ya da nektarin
- 1/2 su bardagi ketchup
- 1/2 su bardagi tavuk suyu
- 1/4 su bardagi akcaagac surubu
- 2 yemek kasigi balzamik sirke
- 1 yemek kasigi dijon hardalı
- 3 tatli kasigi kirmizi aci sos
- 1 yemek kasigi aci toz kirmizibiber (aci sevmenize gore azaltıp arttırabilirsiniz)
- 1 tatli kasigi tatli toz kirmizibiber
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
Jambonu, soğanı, sarimsagi ve şeftaliyi kucuk kucuk doğrayın.
Derin bir tencerede az siviyagda jambonu iyice kızartın. Pisince kağıt havlu uzerine alin.
Tencereye çok az daha yağ ekleyip soğanı sararana kadar pişirin. Sarimsagi ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Seftaliyi ekleyin ve 4-5 dakika daha pişirin. Fasulyeler hariç kalan malzemelerin hepsini tencereye ekleyin ve karistirin. En son fasulyeleri de ilave edip bir iki kere karistirin ve kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak yemeği 35-40 dakika pişmeye birakin.
Yemek piştiğinde icine jambonlari ekleyin ve karistirin. 2-3 dakika daha isitip tencereyi ocaktan alin. Damak tadınıza gore tuz ve karabiber ekleyin.
Fasulyeleri pilav ve yoğurtla servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment