Tavuklu Kolay Ramen - Japon Mutfağı




Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • tuz, karabiber
  • siviyag
Corba icin;
  • 2 yemek kasigi siviyag (susam yağı ya da herhangi baska yağlar olabilir)
  • 3 tatli kasigi kiyilmis sarımsak
  • 2 tatli kasigi kiyilmis zencefil
  • 3 yemek kasigi soya sosu
  • 2 yemek kasigi mirin (tatli bir tur sirke, eğer bulamazsanız 2 kaşık pirinç (tercihen) sirkesi 1 tatli kasigi seker ekleyin)
  • 4 su bardagi tavuk suyu
  • 5-6 tane büyükce mantar, dogranmis
  • 3-4 tane taze sogan, dilimlenmiş
  • 1 paket hazır noodle (200gr) (bu miktar iki kisi icin, kisi sayısına gore noodle miktarıni arttırın)
  • varsa kurutulmuş yosun yaprakları
  • kisnis


Yapilisi:

Tavuk göğsüne tuz ve karabiber serpin. Bir tavada siviyag kizdirin ve göğüsleri butun olarak kızartın. Kizarma islemi bitince tavayi kenara alin, tavanın kapagini kapatıp (kapaksizsa uzerini aluminyum folyo ile kapatin) etleri dinlenmeye birakin.

Bir tencerede 2 yemek kasigi sivag kizdirin. Sarimsak ve zencefili tencereye atin ve kokusu çıkana kadar cevirin. Soya sosunu ve mirini ekleyin. 1 dakika kadar karistirarak pişirin. Tavuk suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. 5 dakika kadar tencerenin kapağı açık olacak bir sekilde çorbayı kaynatın. Icine mantarları atin ve 10 dakika daha çorbayı kaynatın. 10 dakika sonra dogranmis taze soğanı atin, damak tadınıza gore tuz ve karabiber ekleyin. 2 dakika daha kaynatın. Bu esnada eger kullanıyorsanız yosun yapraklarını ekleyebilirsiniz. Bu arada paketin uzerindeki sureye gore noodle'larinizi hazırlayın. 

Pismis tavuklarinizi bir tahta uzerine alip dilimleyin. Cukur kaselere noodle'lari paylastirin. Uzerine dilimlenmiş tavuğu yerleştirin. Corbayi kepçeyle alip kapların uzerine dokun. En son uzerlerine kiyilmis kişniş serpiştirerek servis edebilirsiniz. Ta daa!


Not: Ben kullanmadım ama geleneksel olarak ramen yumurta ile servis edilen bir yemektir. Eğer ilave etmek isterseniz ya normal sekilde haşlayıp kati yumurta yapın (kaynar suda 7-8 dakika) Ya da geleneksel soyada kararmış haslanmis yumurta yapın. O da şöyle;

1/4 bardak soya, 1/4 bardak pirinç sirkesi, 3/4 bardak suyu karistirin. 

Ici buzlu su dolu bir tas hazırlayın. Bir kapta su kaynatın ve kaynar suya yavaşça yumurtaları birakin, ocağın altını orta ateşe getirin. 7 dakika boyunca yumurtaları kaynatın. 7 dakika sonra yumurtaları cikarip buzlu suya atin. 3 dakika buzlu suda tutun, cikarip soyun ve soya soslu karisimin icine sokup rengini almalarını bekleyin. (10-15 dakika kadar sürüyor) Rameni kaselere koyunca yumurtalari ikiye bölüp her kaseye yarım parca olacak sekilde yumurtaları yerleştirin. 


Comments

Popular Posts