Yavaş Pismis Dana Kaburga - Kore Mutfağı
Malzemeler:
- 2.5kg dana kaburga (beef short rib)
- 1 armut
- 1/2 bardak soya sosu
- 6 dis sarimsak
- 3 adet taze sogan
- 5cm zencefil, ikiye bölünmüş
- 1 yemek kasigi pirinç sirkesi
- 2 tatli kasigi balik sosu (fish sauce)
- 1 su bardagi tavuk suyu
- 3 yemek kasigi mısır nişastası
- tuz, karabiber
- 2 yemek kasigi taze kişniş
Yapilisi:
Kaburgalari tuz ve karabiberle ovalayın.
Armutu, soya sosunu, sarimsagi, taze soğanı, zencefili, balık sosunu ve pirinç sirkesini blender'a koyun ve pure haline getirin.
Büyük bir tencerenin dibini hafifçe yağlayın. Pureyi tencereye dokun. Tavuk suyunu ve mısır nisastasini ekleyip karistirin. Kaburgalari tencereye yerleştirin. Tencerenin kapagini kapatip kısık ateşte kaburgaları 4 saat kadar pişirin. (Ayni islemi yavaş pisiricinizde de uygulayabilirsiniz.)
Pisen kaburgalari tencereden alin, uzerine kiyilmis kişniş serpiştirerek servis edebilirsiniz. Ta daa!
Not: Artan etleri farklı bir yöntemle degerlendirmek isterseniz, kemikleri etten ayırın ve etleri tiftin. Taze marul yapraklarının icine tiftilmis etleri yerleştirin. Uzerine dilediğiniz gibi bir sos dokup (acı domates sosu olabilir, yoğurtlu herhangi bir sos olabilir) servis edebilirsiniz.
Comments
Post a Comment