Mangolu Tavuk Köri - Asya Mutfağı
Malzemeler:
- 1.5 yemek kasigi zeytinyağı ya da tereyağı
- 4 yemek kasigi köri
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet mango
- 1 tatli kasigi (ya da 1 tane) tavuk bulyon
- 2 adet domates
- 1 su bardagi (250ml) krema
- 6 tane tavuk kalca
- uzerini süslemekte icin bir avuç taze kişniş
Yapilisi:
Firininizi 200 derecede calistirin.
Bir sos kabinda yaginizi kizdirin. Kizgin yaga kup kup dogranmis sogani tip 4-5 dakika pişirin.
Pisen soğanın uzerine kup kup dogranmis mangoyu, domatesi, 4 yemek kasigi köri baharatını ve tavuk bulyonu ekleyin. 1 dakika kadar karistirarak pişirin.
Daha sonra icine kremayı ekleyin. Damak tadınıza gore tuz ve karabiber ilave edin ve sosu kaynamaya birakin. Sos fokurdayınca altını kapatın.
Tavuklari derin bir tepsiye dizin. Kori ve mangolu sosunuzu tavukların uzerine dokun ve tepsinin uzerini aluminyum folyoyla kapatın.
Uzeri kapalı olarak yemeğinizi firinda 30 dakika pişirin. 30 dakika sonra aluminyum folyoyu kaldırın ve yemeği 20 dakika kadar daha pişirin.
Pisen yemeğin uzerine taze kişniş yaprakları serpiştirerek pilav ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment