Firinda Kajun Baharatli Istiridye - Italyan Mutfağı
Malzemeler:
- 2 kutu (mümkünse tütsülenmiş) istiridye
- 4 dis sarimsak
- 2 tatli kasigi kajun baharat karisimi
- 1/2 tatli kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi tereyağı
- 1 su bardagi ekmek kirintisi (japon panko tipi)
- 1/4 su bardagi parmesan peyniri
- 1 tatli kasigi maydanoz ya da kişniş
- 1tatli kasigi dag kekigi (thyme)
- 1 limon
Yapilisi:
Firini 200 dereceye ayarlayın ve iki kucuk firin kasesini yağlayın.
Bir kapta ince ince kestiğiniz istiridyeleri, kajun baharatını, rendelenmiş sarimsagi ve karabiberi karistirin.
Diger kapta erimis tereyağı, ekmek kirintilari, parmesan peyniri, maydanoz ve dag kekiğini karistirin.
Yagladiginiz iki firin kabina istiridyeli ici paylastirin. Uzerlerine ekmek kirintisi karisimini paylastirin.
Kaseleri firina koyun ve uzeri kizarana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin. Fırından cikardiktan sonra limon dilimleriyle beraber servis edin. Ta daa!
Comments
Post a Comment